Terug naar overzicht

Alpinestars Tech-Air Race Vest

Dit airbag-systeem is door Alpinestars ontwikkeld tot een protector-vest dat compleet onafhankelijk is van de motor en bescherming geeft voor het gehele bovenlichaam. Met een Tech-Air voorbereidt raceoverall is het plaatsen van het Race Vest een fluitje van een cent. Het systeem biedt twee mogelijkheden namelijk 'straat' en 'race' stand. Deze kun je eenvoudig aanpassen met de bijgeleverde software.

Het onderhouden is noodzakelijk in verband met de garantie op het artikel. Elk systeem is uniek en staat geregistreerd bij Alpinestars. De servicebeurt (per 24 maanden) kost € 99,95 en een Reload/ Recharge € 299,95.

 • Specificaties
  Pasvorm
  Race
  Maten
  S (44/46), M (48/50), L (52/54), XL (56), 2XL (58/60)
  Materiaal
  Geavanceerde multi-materiaal buitenschaal met onder andere Lycra®, 2D mesh en Cordura
  Protectie
  CE rugprotector (EN 1621-2), Airbag bedekt schouders, borsten, rug en heup wanneer uitgeklapt
  Setup
  Race-modus, Straat-modus
1.199,95
Maak een afspraak of stel een vraag

Tech-Air onderhoudsbeurt

Het is belangrijk en zelfs voor de garantie noodzakelijk dat ieder Tech-Air Airbag-systeem iedere 24 maanden een servicebeurt krijgt. Het protector-vest en de airbag worden los van elkaar nauwkeurig geïnspecteerd op schade en of slijtage. Het vest hoeft hiervoor niet naar Italië, maar word bij DAMEN in Breda door een Tech-Air specialist in behandeling genomen waardoor je vest binnen twee weken gereed is. Het gehele vest zal dus vakkundig geïnspecteerd en gecontroleerd worden om ervoor te zorgen dat je opnieuw 24 maanden optimaal beschermt kan rijden.

Tech-Air Reload - herladen

Een Reload / Recharge betekent dat er een nieuwe airbag geïnstalleerd wordt in het vest. Het systeem wordt uitgelezen en alle data wordt doorgestuurd naar Alpinestars en krijgt indien nodig een upgrade als er nieuwe update beschikbaar is. Het hele race vest inclusief elektronica wordt nagekeken op schade en eventuele slijtage. Het systeem is verzegeld en kan alleen door een gecertificeerde Tech-Air specialist geserviced worden. DAMEN is het enige bedrijf in de Benelux die deze service in eigen beheer mag uitvoeren.