Terug naar overzicht

G-Force
Maak een afspraak

Terug naar productpagina

Damen Kangoeroeleer

Kangoeroeleer wordt door Damen Motorkleding gebruikt in de binnenzijde van sporthandschoenen. Kangoeroeleer is dun en rekbaar waardoor het comfortabel aanvoelt.

Dit materiaal is een sterke lichtgewicht leder afkomsting van de huid van de kangoeroe. Door de uitermate sterke trekkracht van dit type leer biedt een stuk Kangoeroeleer een hogere slijtwaarden dan rundleer. Hierdoor kan een dun stuk kangoeroeleer hoge protectie bieden.

KNOX® SPS

De scafoïd blessure (middenhandsbeentje) is de meest voorkomende blessure tijdens een val die wordt veroorzaakt door het grijpeffect wanneer de palm van de hand het asfalt raakt en omklapt. Doormiddel van het door KNOX gepatenteerde SPS Scaphoid Protection System wordt deze vervelende blessure voorkomen.  Het systeem werkt door het bevestigen van 2 plastic delen op de palm van de handschoen. Deze kunststof onderdelen fungeren als een slider, waardoor het grijpeffect wordt geëlimineerd en de scafoïd verwondingen veelal voorkomt.

Damen Superfabric®

Superfabric® Advanced Materials zijn speciaal ontworpen voor duurzaamheid tijdens extreme toepassingen en dagelijks gebruik.

Damen Motorkleding gebruikt Superfabric® bij een aantal sporthandschoenen om de pols te voorzien van extra bescherming tijdens valpartijen. De gebruikte Superfabric® polsbescherming is kras- en snijbestendig en hierdoor wordt de kans op een polsblessure tijdens een crash aanzienlijk verminderd. Ook de Olympus 2, Tech-Air, motorjas is voorzien van panelen Superfabric op onder andere ellebogen en schouders.