Terug naar overzicht

Olympus 2 Tech-Air Compatible Motorjas - textiel - 4-seizoenen
Maak een afspraak

Terug naar productpagina

Schoeller® Dynatec

Schoeller® Dynatec is een slijtvast materiaal met hoge beschermende eigenschappen en mate van stabiliteit. Het materiaal voldoet aan de zwaarst mogelijke eisen van overheidsdiensten en geeft een aangenaam gevoel en aantrekklijke uitstraling.

Door de hoge vezeldichtheid van het weefsel is de slijtvastheid geoptimaliseerd. De stof is toegepast met een Nanosphere coating waardoor het geen vocht opneemt en bescherming biedt tegen water en vuil.

 

Damen Superfabric®

Superfabric® Advanced Materials zijn speciaal ontworpen voor duurzaamheid tijdens extreme toepassingen en dagelijks gebruik.

Damen Motorkleding gebruikt Superfabric® bij een aantal sporthandschoenen om de pols te voorzien van extra bescherming tijdens valpartijen. De gebruikte Superfabric® polsbescherming is kras- en snijbestendig en hierdoor wordt de kans op een polsblessure tijdens een crash aanzienlijk verminderd. Ook de Olympus 2, Tech-Air, motorjas is voorzien van panelen Superfabric op onder andere ellebogen en schouders.

CORDURA® 500D

De Cordura® fabric biedt robuuste en duurzame prestaties. De Cordura® fabric is opgebouwd met gekwalificeerde garen die zijn geweven in overeenstemming met de goedgekeurde stof normen vanuit INVISTA®.

Damen Motorkleding maakt gebruik van de type 500D Cordura® fabric. De fluo kleuren van deze stof voldoen aan de EN-20471 zichtbaarheidsnorm die als standaard geldt bij overheidsdiensten. Door de uitzonderlijke sterkte-gewichtsverhouding draag de Cordura® 500D erg comfortabel.

3M™ Scotchlite™

3M™ Scotchlite™ staat bekend als de pionier in de wetenschap van retroreflectie.

Damen Motorkleding maakt gebruik van 3M™ Scotchlite™ reflectie in de vorm van biezen, 3cm en 5cm, en piping. Door deze reflectie in combinatie met de fluor stoffen voldoet de kleding aan de EN-20471 norm die gebruikt wordt door overheidsdiensten als standaard voor hoge zichtbaarheidskleding voor professioneel gebruik.

D-Tex 3-layer Membraan

De door Damen Motorkleding ontwikkelde D-TEX 3-layer is een uitneembare waterdicht membraan opgebouwd uit 3 lagen. Dit betekent dat de membraan is gelamineerd aan beide zijden wat ten goede komt van de duurzaamheid. De D-TEX 3-layer is een ademende waterdichte laag die bovendien erg flexibel is. Zo kunt u op warme dagen de layer uitritsen, waardoor het in combinatie met het openen van eventuele Airvent's extra ventilatie en dus verkoeling biedt.

Damen Comfort Thermo liner

 De uitritsbare thermovoering is geschikt voor het gebruik in koude omstandigheden. De thermovezel is gevoerd met een aluminiumlaag, dit geeft een krachtig reflectievermogen. Deze voering houdt lichaamswarmte vast en stoot de koude buitenlucht af. 

Damen SW Protectie

De Damen SW protectie wordt standaard gebruikt in de jassen en broeken van Damen Motorkleding en voldoet aan de eisen van EN-1621-2, 2014. Deze protectie norm geldt als standaard voor professionele motorrijders kledij. De uit traagschuim gemaakte protectoren hebben als eigenschap om zich bij lichaamswarmte comfortabel om het lichaam te vormen.

De schouder- ellebogen- en knieprotectoren zijn CE gecertificeerd met de hoogst mogelijke Level (2). De standaard gebruikte rugbescherming valt in level 1 en kan een upgrade krijgen naar level 2. In onze premium jassen is deze level 2 rugprotector standaard.