Terug naar overzicht

Alpinestars Tech-Air 10

Tech-Air® 10 is de nieuwste innovatieve autonome airbag die deel uitmaakt van de Alpinestars Tech-Air®-familie. Deze is afgeleid van de Alpinestars-airbagtechnologie die door MotoGP-rijders is gebruikt en is een slank, op zichzelf staand draagbaar airbagsysteem dat ongeëvenaarde lichaamsbescherming biedt aan racers, circuitrijders en wegrijders door de schouders, borst en volledige rug van de rijder te bedekken en heupen. 

Het vest kan worden gedragen onder alle Alpinestars Tech-Air® Ready of Tech-Air® Compatible leren pakken, of elk ander leren pak met 4 cm ruimte rond de omtrek van de borst van de rijder en 2 cm ruimte rondom de omtrek van de heupen van de rijder. De extra ruimte voor borst en heupen is nodig om het opblazen van de airbag bij een ongeval te kunnen opvangen.

Laat je infomeren door onze Tech-Air Specialisten in Breda en Assen.

( Het airbagpak kan niet online worden verkocht en kan niet worden verzonden. Neem contact op met onze klantenservice om een vest te passen of af te halen in onze showroom. )

 • Specificaties
  Pasvorm
  Race
  Maten
  XS, S, M, L, XL, 2XL
  Gewicht
  2390 gram
  Patronen
  2 argongasinflators
 • Opties Tailor Made
  Reload Inflators
  € 189,95
  Reload Compleet
  € 419,95
1.099,95
Maak een afspraak of stel een vraag

Bescherming

Tech-Air® 10 is ontworpen om de schouders, borst, volledige rug en heupen van motorrijders te beschermen en biedt de meest uitgebreide dekking van alle airbags die momenteel beschikbaar zijn. De Tech-Air® 10 heeft CE-certificering Level 2 voor zowel de borst als de rug. De schokabsorptie tijdens het dragen van de airbag resulteert in een vermindering van de impactkracht tot 95% in vergelijking met een passieve beschermer.

Modus/ algoritme

Tech-Air® 10 is ontworpen voor gebruik op het circuit en op de weg en kan worden gebruikt met zowel de RACE- als de STREET-rijmodi die specifieke AI-algoritmen voor crashdetectie hebben. De modus RACE Riding mag alleen worden gebruikt voor het rijden op gesloten circuits en mag niet worden gebruikt voor andere soorten ritten.

SENSOREN

Het ultramoderne, draagbare Tech-Air® 10 Airbag-systeem wordt geleverd met een actief elektronisch systeem met 12 sensoren (3 triaxiale versnellingsmeters plus 1 triaxiale gyroscoop) en een crashdetectie-algoritme dat AI gebruikt om nauwkeurig te controleren wanneer om de airbag te activeren bij een aanrijding.

LED DISPLAY

Een draadloos LED-display op afstand geeft de operationele status van de airbag aan. Er is een speciaal gebied op de interne riem van het systeem dat dient als oplaadstation voor het draadloze LED-display op afstand. Een volledig opgeladen LED-display werkt minimaal 20 uur. Het draadloze LED-display op afstand kan op de arm van de rijder worden geschoven om de status van het systeem gemakkelijk te controleren. Het LED-display kan ook op de fiets worden bevestigd, afhankelijk van de voorkeur van de rijder.

Batterij

Het Tech-Air® 10-systeem heeft ongeveer 4 uur nodig om een ​​lege batterij op te laden met de meegeleverde USB-oplader. Deze geïntegreerde, gecertificeerde lithium-ion-accu heeft een accuduur van  ongeveer 24 uur rijtijd. Als er weinig tijd beschikbaar is, zal het opladen van de batterij gedurende ongeveer 1 uur ongeveer 6 uur gebruik opleveren.

Het systeem is uitgerust met een USB-oplader en een magnetische Type C USB-kabel die snel, gemakkelijk en gemakkelijk opladen mogelijk maakt

Bluetooth & APP

Bluetooth-connectiviteit met een Tech-Air®-app biedt rijders de operationele status, batterijstatus en MyRide-reisinformatie van het Airbag-systeem. Via de Tech-Air®-app kunnen rijders ook de firmware van het systeem bijwerken wanneer: nieuwe crashdetectie-algoritmen worden vrijgegeven. 

Basislaag/ Base layer

Het Tech-Air® 10-systeem kan snel worden bevestigd aan de Alpinestars Tech-Air® 10-systeembasislaag via gebruiksvriendelijke zijritsen; hierdoor kunnen rijders desgewenst de basislaag tussen rijsessies vervangen. Deze Tech-Air® 10 System Base Layer is met de hand wasbaar.

reload

Het Tech-Air® 10-systeem heeft een airbag die is gecertificeerd voor maximaal drie keer opblazen. Echter, na elke activering, wanneer het systeem wordt ontvangen voor service, zal het geautoriseerde Alpinestars Tech-Air®-servicecentrum een ​​opblaastest uitvoeren op de airbag om te controleren of de airbag tijdens het gebruik is beschadigd. Als de opblaastest wordt doorstaan ​​en wordt bevestigd dat de airbag niet is beschadigd tijdens het opblazen, omvat de service alleen de vervanging van de gasinflators. Als de opblaastest niet wordt doorstaan, betekent dit dat de airbag is beschadigd tijdens het opblazen en dat het systeem de volledige onderhoudsbeurt zal ondergaan, waarbij de gasinflators en de airbag moeten worden vervangen. Bij de derde inzet zal het systeem verplicht een volledige onderhoudsbeurt ondergaan, waarbij de gasinflators en airbag worden vervangen.