Terug naar overzicht

Alpinestars Tech-Air 7X

De laatste aanwinst in de Tech-Air ‘familie’ is de Tech-Air® 7x. Ontwikkeld voor sportieve rijders en afgeleid van de beproefde MotoGP Airbag-technologie van Alpinestars. Dit Tech-Air vest heeft net als de ‘Tech-Air-Race’ een dubbele lading, waardoor het systeem twee keer kan worden ingezet.  De patronen in de 7x kunnen door de gebruiker zelf worden vervangen.

De Tech-Air® 7x is ontworpen als autonome airbag die bescherming biedt aan schouders, borst en de gehele rug. Er is veel aandacht besteed aan luchtdoorlatendheid (airflow) en een aangesloten pasvorm. Zo is het systeem is dan ook onder iedere bovenkleding te dragen mits er voldoende ruimte beschikbaar is. Dus ook goed inzetbaar voor recreatieve tourrijders die dit type airbag wensen.

Meer gedetailleerde informatie over dit systeem te weten komen? Neem contact op met een van onze tech-air specialisten 076-542-3000 of vul het contactformulier in door te klikken op de button  ‘of stel een vraag’.

  • Specificaties
    Pasvorm
    Sport/Race
  • Opties Tailor Made
    Maatwerk niet mogelijk
    € 0,00
949,95
Maak een afspraak of stel een vraag

Bescherming

De Tech-Air® 7x biedt bescherming aan de gehele rug tot en met het stuitbeen, borst en schouders tot en met de bovenarmen. Het systeem heeft een geïntegreerde rugprotector. "Dekkingsgebied" is het deel wat de airbag beschermd is altijd al een van de speerpunten geweest van Alpinestars. Ook deze airbag is met dit gedachtengoed vormgegeven.

De impactabsorptie tijdens het dragen van het opgeblazen Airbagsysteem resulteert in een afname van de impactkracht tot 75% vergeleken met een traditionele passieve rugbeschermer (niveau 1).

User-friendly

Tech-Air® 7x is ontworpen om te worden gedragen onder ieder willekeurige bovenkleding met minimaal 4 cm ruimte rondom de omtrek van de borst van de rijder. Strategisch geplaatste stretchpanelen aan de zijkanten creëren een geweldige aangesloten pasvorm, zodat het systeem keurig op zijn plek blijft tijdens het aan- en uittrekken van een raceoverall.

Tech-Air® 7x heeft een activeringsklep op de borst met geïntegreerd LED-display dat makkelijk af te lezen is en geeft de operationele status van het systeem weer.

Dit systeem kan in een tech-air-compatible raceoverall geïntegreerd worden, zodat het raceoverall eenvoudig aan-en uit kan trekken en je het LED-display op de onderarm kan gebruiken.

Door de ‘quick-release-cover’ kun je snel bij de patronen om deze te vernieuwen.

Batterij / Accu

De levensduur van de batterij is 25 uur gebruik, terwijl de volledige oplaadtijd 4 uur bedraagt. 

Het systeem kan snel en eenvoudig worden opgeladen via de USB-C-poort in de activeringsklep en deze is altijd toegankelijk (zelfs als het systeem in een leren pak is geïntegreerd). Eén uur opladen zorgt er al voor dat je het systeem 7 à 8 uur kunt gebruiken.

Sensoren

Tech-Air® 7x is voorzien van de nieuwste evolutie van Alpinestars Tech-Air®-technologie, inclusief een compacter en completer actief elektronisch systeem met 12 sensoren. Deze worden door het algoritme continu gecontroleerd wanneer de airbag moet worden geactiveerd. De sensoren zijn geplaatst op beide schouders en in de hoofdbesturingseenheid midden tussen de schouderbladen. Dit zijn versnellingsmeters en een gyroscoop die onafgebroken in 3 richtingen data verzamelen.

Smartphone Tech-Air®-app

De Tech-Air®-app laat de gebruiker in het hoofdmenu de active status zien en het batterijniveau.

Er zijn twee rijmodi, RACE en STREET, die specifieke AI-crashdetectie-algoritmen hebben die kunnen worden geselecteerd bij ‘settings’.

Updates worden via een ‘push-bericht’ kenbaar gemaakt en zijn eenvoudig via bluetooth te installeren.

Het aantal operationele uren (en minuten) kan uitgelezen worden via ‘settings’. 

Service

24 maanden; iedere 2 jaar dient een standaard service uitgevoerd te worden; of na 500 operationele uren. Het vest, de airbag en alle elektronica worden los van elkaar nauwkeurig geïnspecteerd op schade en of slijtage. Dit kost € 104,95.

Re-loads; In deze service worden de patronen (canisters/gaspatronen) vernieuwd en worden alle componenten zorgvuldig nagekeken. Kosten: € 99,95 per patroon.

Full Recharge; het volledig vervangen van zowel de patronen als de 'bladder' airbag zelf. Daarbij wordt het buitenvest ook direct gewassen, zodat na deze service alles weer als nieuw is. 

Let op: De airbag kan tot vier keer opblazen worden ​​voordat deze moet worden vervangen. Bij de vierde inzet zal het systeem verplicht een ‘full recharge’  moeten ondergaan, waarbij de patronen en de airbag zelf worden vervangen. 

Gecertificeerd Tech-Air specialist

In mei 2018 is een contract met Alpinestars getekend voor de bevoegdheid van het plaatsen, onderhouden en servicen van Tech-Air airbag-systemen. Wij zijn een AUTHORIZED SERVICE CENTRE voor alle tech-air systemen.

Grote voordelen; snelheid in het in behandeling nemen van je aanvraag en een korte lijn in het bespreken van de data van je airbag.

Alle verkoop-adviseurs hebben de Product-training van Alpinestars in Italië gevolgd. Een aantal hiervan hebben ook de service-training gevolgd om onderhoud te mogen plegen. Damen staat in een directe verbinding met de Alpinestars Tech-Air specialisten om alle vragen te kunnen beantwoorden.