Terug naar overzicht

Alpinestars Tech-Air Race Vest

Dit airbag-systeem is door Alpinestars ontwikkeld tot een protector-vest dat compleet onafhankelijk is van de motor en bescherming geeft voor het gehele bovenlichaam. Met een Tech-Air voorbereidt raceoverall is het plaatsen van het Race Vest een fluitje van een cent. Het systeem biedt twee mogelijkheden namelijk 'straat' en 'race' stand. Deze kun je eenvoudig aanpassen met de bijgeleverde software.

Het onderhouden is noodzakelijk in verband met de garantie op het artikel. Elk systeem is uniek en staat geregistreerd bij Alpinestars. De servicebeurt (per 24 maanden) kost € 104,95 en een Reload/ Recharge € 314,95.

Download hier de maattabel om de juiste maat te bepalen.

 • Specificaties
  Pasvorm
  Race
  Maten
  S (44/46), M (48/50), L (52/54), XL (56), 2XL (58/60)
  Materiaal
  Geavanceerde multi-materiaal buitenschaal met onder andere Lycra®, 2D mesh en Cordura
  Protectie
  CE rugprotector (EN 1621-2), Airbag bedekt schouders, borst, rug, lenden
  Setup
  Race-modus, Straat-modus
 • Opties Tailor Made
  re-load
  € 314,95
1.099,95
Maak een afspraak of stel een vraag

Tech-Air onderhoudsbeurt

Het is belangrijk en zelfs voor de garantie noodzakelijk dat ieder Tech-Air Airbag-systeem iedere 24 maanden een servicebeurt krijgt. Het protector-vest en de airbag worden los van elkaar nauwkeurig geïnspecteerd op schade en of slijtage. Het vest hoeft hiervoor niet naar Italië, maar word bij DAMEN in Breda door een Tech-Air specialist in behandeling genomen waardoor je vest binnen twee weken gereed is. Het gehele vest zal dus vakkundig geïnspecteerd en gecontroleerd worden om ervoor te zorgen dat je opnieuw 24 maanden optimaal beschermt kan rijden.

Tech-Air Reload - herladen

Een Reload / Recharge betekent dat er een nieuwe airbag geïnstalleerd wordt in het vest. Het systeem wordt uitgelezen en alle data wordt doorgestuurd naar Alpinestars en krijgt indien nodig een upgrade als er nieuwe update beschikbaar is. Het hele race vest inclusief elektronica wordt nagekeken op schade en eventuele slijtage. Het systeem is verzegeld en kan alleen door een gecertificeerde Tech-Air specialist geserviced worden. DAMEN is het enige bedrijf in de Benelux die deze service in eigen beheer mag uitvoeren.

Het Tech-Air Race Vest

Het eerste zelfstandig werkend motor airbagsysteem van Alpinestars speciaal ontwikkeld voor de sportieve en prestatierijders. Het Tech-Air Race vest is een level 2 rugprotector met geïntegreerde airbag. Het vest draag je in een Damen Tech-Air compatible raceoverall en werkt losstaand van de motorfiets.

In het vest zijn 4 sensoren geplaatst (3 accelerometers en 1 gyroscoop) die onafhankelijk en onafgebroken data geven aan de Airbag Control Unit (ACU). 

De twee luchtpatronen (CE Certified Argon Cartridges) komen in slechts 45 milliseconde tot volledige ontplooiing. Het Race Vest gebruikt 1 luchtpatroon per keer. Via de Tech-Air Connect-software kan eenvoudig gewisseld worden tussen race- en straat-modus. In de straat-modus blijft het systeem ten alle tijden geactiveerd en in race-modus zal het systeem op standby gaan wanneer je in de pitstraat rijdt of staat.

Het vest kan in alle weersomstandigheden tussen de -10 en 50+ graden Celcius gebruikt worden.

RACE VEST Installeren & Activeren

Door middel van 5 klittenband-sluitingen (bovenarm, schouder en nek) en twee gekleurde (gele) ritsen aan de voorkant van het vest is het installeren erg gebruiksvriendelijk. Zo kun je het vest bijvoorbeeld snel wisselen naar een ander pak wat ook Tech-Air compatible is.

In een Tech-Air compatible pak zit standaard een LED-display en een LED-kabel. Deze kabel plug je in de ACU op achterzijde van het vest.

Zorg dat op de ACU de 'masterswitch' aan staat en sluit de overslag aan de voorzijde van het vest waar daarmee de magneten op elkaar komen. Zo wordt het vest automatisch geactiveerd en gaat het LED-display aan.

 

Bescherming

Het Race-vest beschermt het volledige bovenlichaam, de schouders en de rug en blijft na impact 5 seconde volledig opgeblazen. De lucht zal daarna langzaam weer ontsnappen uit de airbag.

45 milliseconde zijn er slechts nodig om volledige uitslag van het vest te bereiken, terwijl de impact van de crash vaak pas vanaf 200 milliseconde plaatsvindt.

In de race-modus wordt er bij impact 1 patroon gebruikt, zodat je bij een mogelijk volgende impact opnieuw hetzelfde airbag-vest kan gebruiken. In de straat-modus zullen beide geïnstalleerde patronen afgaan bij impact en hierdoor is deze setting iets sneller in het opblazen; namelijk 25 milliseconde.

Gecertificeerd Tech-Air specialist

In mei 2018 is een contract met Alpinestars getekend voor de bevoegdheid van het plaatsen, onderhouden en servicen van Tech-Air airbag-systemen. Wij zijn een AUTHORIZED SERVICE CENTRE voor alle tech-air systemen.

Grote voordelen; snelheid in het in behandeling nemen van je aanvraag en een korte lijn in het bespreken van de data van je airbag.

Alle verkoop-adviseurs hebben de Product-training van Alpinestars in Italië gevolgd. Een aantal hiervan hebben ook de service-training gevolgd om onderhoud te mogen plegen. Damen staat in een directe verbinding met de Alpinestars Tech-Air specialisten om alle vragen te kunnen beantwoorden.

LED-indicator & batterij

De duidelijke LED-indicator op de linkermouw geeft de status aan van het systeem. Door de automatische 'stability-check' herkent het systeem na het wegrijden dat je op de motor zit en zal het systeem volledig geactiveerd worden. Alle indicator-standen worden uitvoerig beschreven in de bijgeleverde handleiding.

De geïntegreerde, gecertificeerde, lithium-ion batterij heeft een batterijduur van 25 uur. De Tech-Air gaat in de slaapstand wanneer er niet wordt gereden. Het opladen van een lege batterij duurt 4 à 5 uur. Dit gebeurt via een micro-USB oplader.

Alles te weten komen over het Race-Vest

Op deze overzichtspagina en op de product-pagina’s hebben wij een zo compleet mogelijk beeld proberen te schetsen van de belangrijkste mogelijkheden en eigenschappen van het airbagsystem.

Er valt nog veel meer te vertellen over het Tech-Air Race Vest en wie kan dit nu beter dan de makers zelf. Daarom verwijzen wij graag door naar de Tech-Air pagina webpagina van de Alpinestars via de volgende link (webpagina in het engels) LINK.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het airbagsysteem en of naar de raceoverall? Dan ben je van harte welkom in Assen of Breda (op afspraak) voor een vrijblijvend adviserend gesprek.

Om een afspraak hiervoor in te plannen kun je onderstaande contactformulier invullen of bellen naar 076-542-3000.