Terug naar overzicht

SHOEI PERSONAL FITTING SERVICE

Een helm werkelijk perfect laten passen op je hoofd; dit is mogelijk door het SHOEI PERSONAL FITTING SYSTEM (PFS). Deze service is mogelijk voor alle type SHOEI helmen uit het reguliere assortiment zowel nieuw als gebruikt. Het duurt plusminus 40 minuten om deze service uit te voeren en kost slechts € 60,-. 

Hoe werkt het in het kort:

 1. We meten door middel van het SHOEI meetinstrument diverse maten en voeren deze in het PFS systeem in
 2. De software geeft een helmmaat advies en een specifiek advies voor de aanpassing die we uitvoeren door tijdelijke sample-inzetstukken te plaatsen in de binnenvoering
 3. We bekijken het effect en passen waar nodig verder aan om de optimale pasvorm te creëren
 4. Als het maximale rendement van het aanpassen bereikt is voeren we deze gegevens in het programma in (deze gegevens krijg je toegezonden per e-mail)
 5. Nu maken we de binnenvoering definitief met de blijvende schuim-padding en overhandigen je helm terug

De service wordt uitgevoerd door een van onze PFS-specialisten dus maak een afspraak en kom bij ons langs in de winkel in Breda of in de serviceshop op het TT Circuit. Klik hiervoor op “STEL EEN VRAAG” of “MAAK EEN AFSPRAAK”.

60,00
Maak een afspraak of stel een vraag

VOORDELEN VAN EEN HELM OP MAAT

 • Geen vervelende drukpunten
 • Meer stabiliteit bij staan, lopen en rijden
 • Minder windgeruis door een betere aansluiting
 • Maximale veiligheid tijdens een ongeval
 • Maximale zicht door het vizier door een optimale positionering
 • Minder of geen hinderlijke vibratie van de helm
 • Groter draagcomfort
 • Aangetoond minder vermoeidheid
 • Binnenvoering sluit overal evenredig aan
 • Positie op het hoofd wordt optimaal

Klik hier om persoonlijke ervaringen te lezen van Personal Fitting 

WAT WORDT ER VERSTAAN ONDER MAATWERK

Je zou verwachten dat het aanpassen van de wangkussens de eerste stap is in het optimaliseren van de pasvorm, maar dit is niet zo. Het meeste winst is te behalen is in het aanpassen van de binnenvoering. Dit geeft namelijk ook een positief effect op de positie van de wangkussens en het gevoel op de wangen.

Het Personal Fitting System word uitgewerkt door het plaatsen van schuim-padding genaamd ‘comfortvulling’. Deze kan worden geplaatst op 7 verschillende zones namelijk op de: bovenzijde, voorzijde, achterzijde, rechts-boven, rechts-onder, links-onder, links-boven.

De schuim-delen zijn er in diverse samenstellingen. Zodoende zijn er verschillende mogelijkheden om een perfecte pasvorm te creëeren.

HELM AL GEKOCHT OF NOG AAN TE SCHAFFEN?

Ben je in het bezit van een SHOEI helm (uit reguliere assortiment) kun je deze alsnog laten voorzien van het maatwerk door personal fitting. De kosten hiervoor zijn € 60,-.

Wil je bij ons een SHOEI helm aanschaffen dan ontvang je op het PERSONAL FITTING 50% korting dus kost dit slechts € 30,-.

PERSONAL FITTING SYSTEM SPECIALIST

Een helm aanmeten is een service die zorgvuldig uitgewerkt moet worden door een van onze PFS specialisten. Deze zijn speciaal hiervoor opgeleid door SHOEI en zijn getraind om het optimale rendement uit het Personal Fitting te halen. Ieder hoofd is uniek en hierdoor is er met maatwerk altijd een perfect passend helm te realiseren. Maak hiervoor een afspraak en laat je vrijblijvend informeren.

MAATWERK MOGELIJK VOOR DEZE TYPE HELMEN

Uitsluitend voor SHOEI helmen is het Personal Fitting mogelijk en dan de typen met het uitneembare binnenvoering (sinds het type XR-1100 standaard bij SHOEI).

 

Shoei EX-Zero / Shoei GT-Air / Shoei GT-Air II / Shoei Hornet ADV / Shoei J-Cruise / Shoei J.O. / Shoei Neotec / Shoei Neotec II / Shoei NXR / Shoei RYD / Shoei VFX / Shoei VFX-WR / Shoei XR-1100 / Shoei X-Spirit II / Shoei X-Spirit III

REINIGEN

De binnenvoering kun je na de Personal Fitting ‘gewoon’ wassen zoals je dat daarvoor ook zou doen. Wij adviseren om het binnenwerk met de hand te wassen. Nooit met afwasmiddel of zeep, maar met water en eventueel een speciale interieur-reiniger. Laat de binnenvoering dan op een natuurlijke manier drogen en niet dicht bij een warmtebron.