Terug naar overzicht

Alpinestars Tech-Air 5

De Tech-Air 5 is een zelfstandig, elektronisch airbagsysteem dat bescherming biedt aan het gehele bovenlichaam. De werking van dit vest is onafhankelijk van de motorfiets. De Tech-Air 5 kan onder elk goed passende textiele motorjas gedragen worden of onder een Tech-Air compatible jas. Het vest is zeer gebruiksvriendelijk. De 6 sensoren geven onafhankelijk en onafgebroken data door aan het systeem. De batterij gaat circa 30 uur mee. De Tech-Air 5 heeft een Bluetooth verbinding met bijbehorende app waarmee je onderandere de batterij status kan aflezen en de analyse van je rit. 

Lees hier onder meer gedetailleerde informatie over dit systeem.

 • Opties Tailor Made
  Reload inflators
  € 169,95
  Full re-load + bladder
  € 314,95
699,95
Maak een afspraak of stel een vraag

Bescherming

De Tech-Air 5 geeft een optimale bescherming aan schouders, borst, ribben en de gehele rug om de rijder op de best mogelijke manier te bedekken. Het vest heeft een maximale opblaastijd van 20 tot 40 ms op basis van het volume van airbaggrootte. De schokabsorptie tijdens het dragen van de airbag resulteert in een vermindering van de botskracht met maximaal 95% ten opzichte van een passieve beschermer.

Een volledig ontplooide airbag geeft dezelfde bescherming als 18 rugbeschermers van niveau CE-1!

Onder de jas dragen

Het kan het systeem onder iedere motorjas gedragen worden indien:

 • de textiele jas naar behoren past (onze verkoopadviseurs kunnen hierin controle uitvoeren)
 • lederen jassen die minimaal 4 centimeter ruimte hebben op de borstomvang
 • uiteraard zijn ook de Tech-air compatible jassen van Damen en Alpinestars optioneel

 

Gebruiken

Het Tech-Air 5 vest is bijzonder gebruiksvriendelijk. Door het vest dicht te ritsen en de rubberen magnetische flap te sluiten wordt het systeem automatisch geactiveerd en bent u klaar om te rijden. De Tech-Air 5 heeft onderaan het vest een Led-display die de operationele status van het systeem weergeeft. Het systeem is uitgerust met een micro-USB om hem eenvoudig en snel op te laden, als het vest volledig opgeladen is heeft deze een gebruikerstijd van 30 uur. De firmware van het systeem kan via de app worden bijgewerkt.

Sensoren

Het systeem ontvangt uit 6 sensoren data en bepaald aan de hand van een crash-algoritme wanneer de airbag gebruikt moet worden. Van de 6 sensoren zijn er 3 gyroscopen en 3 accelerometers. Een accelerometer meet de kracht van van de versnelling in een bepaalde richting en een gyroscoop is als een tol die rotaties detecteert.

Batterij

De batterij gaat plusminus 30 uur mee, zodat deze langdurig te gebruiken is. Door middel van een micro-USB kabel kan het systeem opgeladen worden. De kabel is eenvoudig aan te sluiten, omdat de aansluiting magnetisch is.

APP

Op je smartphone maak je eenvoudig via bluetooth connectie met het airbagvest. In de app kun je updates downloaden en uploaden. Het batterijniveau en de gereden route zijn beide uit te lezen in de app. Ook diverse instellingen zijn te wijzigen en eventueel aan te passen. In een van die instellingen is het mogelijk om een contactpersoon te vermelden die wordt geïnformeerd als de airbag is geactiveerd.

Need to know

Het vest kan, na activatie opnieuw, herladen worden. Dit mag alleen gedaan worden door een Tech-Air Service-punt. Onze collega's in Breda zijn hiervoor opgeleid door AlpineStars en dit kunnen wij dan ook voor u doen in ons eigen service-centre. Uw vest hoeft daarom niet speciaal naar Italië opgestuurd te worden.

Elke 24 maanden (ook ongebruikt) moet het vest een servicebeurt krijgen. De kosten hiervoor bedragen € 104,95. Ook dit kunnen wij in ons eigen service centre in Breda doen.

Waarschuwing: Houd er rekening mee dat aan de binnenzijde van de activeringslip magneten zitten. Hierdoor mogen deze vesten niet door personen worden gebruikt die een pacemaker of een ander geïmplanteerd elektronisch medisch hulpmiddel dragen.

Contactformulier

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u direct een afspraak maken voor advies op maat? Neem contact met ons op! Laat het ons weten via het contactformulier, bel of mail. Wij helpen u graag verder.
 

Telefoon:   +31 (0)76 5423000
E-mail:        info@damenmotorkleding.nl

 

INSCHRIJVEN op onze NIEUWSBRIEF

Contactformulier