Terug naar overzicht

G-Force

De sport-/race-handschoen met de meest voorgevormde 'fit'. De grote mate van protectie en hoge mate van slijtvastheid komen door: dubbel-leer delen, PU-slidepads op vingerkootjes, tweevoudig knox SPS slidepads op de binnenhand (om overstrekken van de polsen tegen te gaan), PU-knokkelprotector met groot oppervlakte op de buitenhand, Superfabric slider op de polssluiting. Het kangoeroe-leer geeft veel gevoel met de handvaten. In maar liefst 9 kleuren leverbaar.

 • Specificaties
  Pasvorm
  Race
  Maten
  7 / XS, 8 / S, 9 / M, 10 / L, 11 / XL, 12 / 2XL, 13 / 3XL, 14 / 4XL (black & black/white), 15 / 5XL (black & black/white)
  Kleuren
  Zwart, Wit, Zwart/Wit/Rood, Zwart/Wit/Oranje, Zwart/Wit/Blauw, Rood/Wit/Blauw, Zwart/Groen, Wit/Rood, Zwart/Wit/Geel
  Materiaal
  Rundleer, Kangoeroeleer
  Protectie
  KNOX® SPS (Scaphoid Protection System), TPU parts (vingers), TPU knokkelbescherming, Superfabric polsbescherming
 • Opties Tailor Made
  Maatwerk niet mogelijk
  € 0,00
 • Kleuropties
199,95
Maak een afspraak of stel een vraag

Damen Kangoeroeleer

Kangoeroeleer wordt door Damen Motorkleding gebruikt in de binnenzijde van sporthandschoenen. Kangoeroeleer is dun en rekbaar waardoor het comfortabel aanvoelt.

Dit materiaal is een sterke lichtgewicht leder afkomsting van de huid van de kangoeroe. Door de uitermate sterke trekkracht van dit type leer biedt een stuk Kangoeroeleer een hogere slijtwaarden dan rundleer. Hierdoor kan een dun stuk kangoeroeleer hoge protectie bieden.

KNOX® SPS

De scafoïd blessure (middenhandsbeentje) is de meest voorkomende blessure tijdens een val die wordt veroorzaakt door het grijpeffect wanneer de palm van de hand het asfalt raakt en omklapt. Doormiddel van het door KNOX gepatenteerde SPS Scaphoid Protection System wordt deze vervelende blessure voorkomen.  Het systeem werkt door het bevestigen van 2 plastic delen op de palm van de handschoen. Deze kunststof onderdelen fungeren als een slider, waardoor het grijpeffect wordt geëlimineerd en de scafoïd verwondingen veelal voorkomt.

Damen Superfabric®

Superfabric® Advanced Materials zijn speciaal ontworpen voor duurzaamheid tijdens extreme toepassingen en dagelijks gebruik.

Damen Motorkleding gebruikt Superfabric® bij een aantal sporthandschoenen om de pols te voorzien van extra bescherming tijdens valpartijen. De gebruikte Superfabric® polsbescherming is kras- en snijbestendig en hierdoor wordt de kans op een polsblessure tijdens een crash aanzienlijk verminderd. Ook de Olympus 2, Tech-Air, motorjas is voorzien van panelen Superfabric op onder andere ellebogen en schouders.